Ferrero Rocher cake

Ferrero Rocher taart, een geweldige chocoladetaart met hazelnoten en nutella crème. Als jij dol bent op Ferrero rocher dan moet je deze uitproberen. Met dit recept maak je zonder veel moeite een prachtige taart waar iedereen van zal genieten.

Ferrero rocher Cake

5 eieren
3 eetlepels basterdsuiker
200 gram fijngemalen hazelnoten
2 eetlepels cacaopoeder
2 eetlepels bloem
2 theelepels bakpoeder

Vet een bakvorm van 23 cm in met boter en beleg de onderkant met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180°C. Wil je een klein en hoog taart, gebruik dan 3 bakvormen van 16 cm.

  • Zeef bloem en cacaopoeder in een kom en doe gemalen hazelnoten en bakpoeder bij.
  • Doe in een andere kom de eieren en de suiker en sla deze tot er een dikke luchtige massa is verkregen.
  • Spatel het bloem mengsel er voorzichtig door.
  • Vul de springvorm(en) en zet de vorm(en) in het midden van de oven en bak in ongeveer 40 minuten. Hou rekening mee dat de baktijd korter is als je kleine bakvormen gebruikt.
  • Haal de cake uit de bakvorm en taat het afkoelen.

Ferrero rocher Chocolade crème

200 gram roomboter
200 gram pure chocolade
3 volle eetlepels Nutella
4 waffel koekjes, ongeveer 40 gram

  • Smelt de chocolade au bain marie.
  • Breek de waffel koekjes in kleine stukjes en zet aan de kant.
  • Mix de boter romig.
  • Meng nutella en gesmolten chocolade erdoor.
  • Meng alles goed door elkaar tot een romige crème.
  • Als laatst doe je de wafels erbij.
  • Snijd de cake horizontaal door het midden. Besmeer de binnenkant met chocoladecrème. Smeer de taart af met de rest van chocolade crème.
  • Bestrooi de rand met grofgehakte hazelnoten en versier fe taart met Ferrero rocher bonbons.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *