Tips om koekjes vers te houden

Koekjes zijn vers gebakken het lekkerst, maar gaan niet altijd helemaal op. Hier vind je handige tips hoe je ze langer vers kunt houden en hoelang je ze kunt bewaren!!

  • Als je van plan bent versgebakken koekjes per post te verzenden , doe dan een stukje brood bij de koekjes. Dit zorgt ervoor dat de koekjes vers blijven totdat ze hun bestemming bereiken. Maak ook gebruik maken van bakpapier om de koekjes van elkaar en van het stukjes brood gescheiden te houden.
  • Bewaar de koekjes wat langer in een dichte trommel of tapperwave bakje. Als je meerdere lagen koekjes hebt, kun je deze het beste scheiden met een stuk aluminiumfolie. Dit neemt namelijk geen vet op, waardoor de koekjes vers en lekker blijven.
  • Bewaar nooit koekjes met verschillende smaken in dezelfde trommel, want dan nemen ze elkaars smaak aan en dat is zonde!
  • Laat de versgebakken koekjes helemaal afkoelen voordat je ze in een trommel of tapperwave bakje plaatst.De koekjes  kunnen ongeveer 7 dagen vers blijven als je ze op kamertemperatuur bewaart.Als de koekjes te droog zijn, doe een stukje appel in de blik .
  • Als de koekjes zacht worden, Doe dan een stuk brood in de blik. Vervang het stukje brood met een verse als deze droog is geworden.
  • Koekjes kun je ook invriezen. Je kunt ze het beste in diepvrieszakjes verpakken of in een plastic doos (Tupperware) ingevroren worden. In de diepvries zijn koekjes 4 maanden houdbaar.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *